woensdag,
29 januari 2020
 
 
 
 

Achtergrond informatie


Na de succesvolle ‘cursus protocollaire diabeteszorg’ in 2004 organiseert Langerhans de ‘Basiscursus diabetes’, een interactieve ongesponsorde cursus, waarin een breed spectrum aan diabetesonderwerpen aan bod komt.

Deze cursus heeft als doel om een goede basis te geven voor de belangrijke onderwerpen binnen de diabeteszorg.

Hierin wordt bijvoorbeeld uitgelegd wat cholesterol nou feitelijk is, hoe de bloeddruk gemeten wordt, wat is retinopathie en hoe ziet dat er uit, enz, enz.

Deze cursus is minder bedoeld voor de ervaren hulpverlener met een gedegen basis kennis, maar meer voor diegene die nog eenmaal de medisch inhoudelijke kennis op een rijtje wil hebben,of die nog niet zo lang in het vak zit en graag bijgespijkerd wil worden.

Op deze manier wordt een solide basis verkregen van het glucosemetabolisme, van screening tot behandeling, van de verschillende risicofactoren wat betreft het cardiovasculair risicoprofiel en van de verschillende microvasculaire complicaties.

Meer weten?

Voor vragen over de inhoud van de cursus, mail naar: houweling@langerhans.com

De organisatie:

Deze cursus wordt georganiseerd door Langerhans®, een onafhankelijke organisatie met als doel de bij- en nascholing van diabetesprofessionals.
Langerhans is de beheerder van de websites www.langerhans.com en www.diabetes2.nl; en uitgever o.a. van de boeken ‘Protocollaire Diabeteszorg’ en ‘insulinetherapie in de eerste lijn’.

Vragen over uw inschrijving?

Stuur een mail naar secretariaat@langerhans.com