donderdag,
9 juli 2020
 
 
 
LAATSTE nieuws
 
 
HBA1C calculator
 
 
Oude waarde:
%
Nieuwe waarde:
mmol/mol
 
 
 
 
 
 
 Handouts powerpointpresentaties

 

Is sport en bewegen altijd goed bij diabetes type 2? Een update van de evidence: eerst een verwijzing voor fietstest? Welke aanpassing in medicatie? Welke sport is echt het beste? Of is sporten gewoon ongezond?

Dr. J.E. Heeg

Nederlanders van allochtone afkomst en diabetes type 2. Wat zijn de barrières, hoe gaat het gesprek in de praktijk en wat zijn valkuilen.

Dr. Victor Gerdes

Diabetes op hoge leeftijd: risico’s van overbehandeling , maar ook onderbehandeling. De rol van klachten i.p.v. streefwaarden en wat schiet de patiënt er soms echt mee op in kwaliteit van leven.

Dr. K.J.J. van Hateren

De patiënt die zich aan de behandeling onttrekt. Een verhaal over compliance en no show protocollen binnen zorggroepen. Deze protocollen zijn inmiddels veelal onwerkbaar geworden, een probleem ook ingegeven door een uitspraak van het tuchtcollege......

Prof. Mr. J. Legemaate

Zwangerschapsdiabetes en zwangeren met diabetes type 2. Follow-up in de 1e lijn bij zwangerschapsdiabetes, preconceptionele begeleiding (en tijdige opsporing!!) van een vrouw met type 2 diabetes die zwanger wil worden. Dr. Harold de Valk

Diabetes type 2 bij mensen met een verstandelijke beperking. Bijzonder facetten, benadering, tips voor de aanpak. Is de NHG-standaard eigenlijk wel bruikbaar?

Prof. Dr. Heleen Evenhuis en Dhr. B. Timmer

Diabetes mellitus type 2 op jonge leeftijd: kinderen en adolescenten. Zijn er bijzondere risico’s? Wie begeleidt: kinderarts of internist. En wat is de rol van de eerste lijn? Hoe vaak bij kinderen met obesitas screenen op DM2?

Drs. Roos Nuboer


Bilo
Hart
 De stap na gliclazide: insuline of toch een derde oraal middel. Staat alles overeind in de Standaard 2013, of wordt het tijd voor nuancering en mag men onderbouwd afwijken? Een debat tussen twee richtlijnmakers van het NHG.
LET OP: dit was een opgezette pro-contra-discussie om de zaken scherp te krijgen. Het zijn geen individuele meningen van de sprekers.
Prof. Dr. H.J.G Bilo en Dr. B. Hart
Richtlijnen geneeskunde, wat moeten we ermee? Een prikkelende presentatie door een guerillero in de evidence based medicine, maar ook iemand van de gevleugelde uitspraak: Richtlijnen dienen om met verstand van af te wijken... Dr. Luc Bonneux
Vraag het dokter Frits........ Dr. F. Holleman
 
Vindt u de kwaliteit van dit symposium de moeite waard, kom in 2017 dan ook naar het
grootste diabetesevent van Nederland op 20 juni in Utrecht of 22 juni in Zwolle .