donderdag,
16 juli 2020
 
 
 
LAATSTE nieuws
 
 
HBA1C calculator
 
 
Oude waarde:
%
Nieuwe waarde:
mmol/mol
 
 
 
 
 
 
 

 Handouts powerpointpresentaties

 

BMI > 35: hoog aantal eenheden insuline? Een discussie over de zin van heel veel insuline bij heel zware patiënten.

Prof. dr. Max Nieuwdorp

LDL Cholesterol: hoe lager hoe beter? Positie LDL vs. HDL, de rol van statines en nieuwe dure cholesterolverlagers voor een beperkte groep.

Prof. dr Henk Bilo

Labaanvragen bij DM2: altijd een rotsvast baken bij de behandeling? De relatieve betrouwbaarheid: spreiding, bepaling nuchter/niet-nuchter etc. Dit aan de hand van veel bepaald onderzoek HbA1c, glucose, LDL, maar ook andere labonderzoek dat vaak aangevraagd wordt bij DM2 als leverfuncties, schildklierfunctie.

Dr. Rik Heijligenberg


Rutten
Bilo

Van jaarcontrole naar jaargesprek. Zorg op maat voor mensen met diabetes. Maar is dat voor ieder weggelegd? Een pro-contra discussie.
LET OP: dit was een opgezette pro-contra-discussie om de zaken scherp te krijgen. Het zijn geen individuele meningen van de sprekers.

Prof. dr. Guy Rutten
en
Prof. dr. Henk Bilo

Bloeddruk: hoe lager hoe beter? Zijn de SPRINT en andere studies van nut voor met name de oudere type 2 patiënten. Dr. Hans van Hateren

Keer diabetes 2 om in de praktijk. Honderden mensen hebben hun pillen afgebouwd door een nieuwe voeding en leefstijl. Wordt dit een doorbraak?

Drs. Tamara de Weijer

Hoe leidt chronische stress tot obesitas? En wat is het verband tussen "locale" corticosteroïden en andere gewichtsverhogende medicatie en metabool syndroom? Ook de consequenties voor de praktijk komen aan bod.

Prof. dr. Liesbeth van Rossum


Nieuws in 2017: De update van de NHG-Standaard DM2. Dr. Bertien Hart
Vraag het dokter Frits........ Dr. F. Holleman
 
Vindt u de kwaliteit van dit symposium de moeite waard, kom in 2018 dan ook naar het
grootste diabetesevent van Nederland op 14 juni in Utrecht of 12 juni in Zwolle.