De Diabeteswereld Draait Door Talkshow

Locatie

Datum

Locaties en data

Begintijd

Eindtijd

Doelgroep

HA, POH, PVK, DVK, VS, diëtisten

Accreditatie ID

487586

Live vanuit onze Langerhans-studio gaan we vanaf woensdag 23 november een talkshow van een uur presenteren. In deze nieuwe reeks live uitzendingen belicht Langerhans vier keer per jaar actuele thema’s die raken aan diabeteszorg in de 1e lijn. De talkshow wordt gepresenteerd door kaderhuisartsen en diabetesverpleegkundigen/POH, die vanuit hun jarenlange ervaring in de praktijk, de experts aan tafel scherpe vragen stellen en de interactie aangaan. Het publiek thuis kan vragen stellen via de chat.

Deze eerste uitzending gaat over de behandeling van obesitas. Een groeiend probleem in Nederland met een behoorlijk risico op het krijgen van diabetes. En er is veel over te doen in de media met als gevolg dat patiënten zich melden bij de huisartspraktijk voor een pilletje.

Suzanne Bakker (kaderhuisarts diabetes) en Petra Dogger (diabetesverpleegkundige/POH) gaan in gesprek met drie experts:

Dr. Karen Freijer (algemeen manager bij Partnerschap Overgewicht Nederland): "Wat heeft de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) ons gebracht en hoe is deze in te zetten naast bariatrie of geneesmiddelen?"

Dr. Simon Nienhuijs (bariatrisch chirurg): "Leidt bariatrische chirurgie tot minder sterfte? En wanneer is het wel en wanneer niet een optie?"

Prof. Dr. Liesbeth van Rossum (Internist en hoogleraar obesitas): "Heeft u zo’n pilletje om af te vallen voor me, dokter?"

Live uitzending met 3 experts op woensdag 23 november 19.30-20.30 uur.

Opening
Karen Freijer (algemeen manager bij Partnerschap Overgewicht Nederland): Wat heeft de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) ons gebracht en hoe is deze in te zetten naast bariatrie of geneesmiddelen?
Simon Nienhuijs (bariatrisch chirurg): Leidt bariatrische chirurgie tot minder sterfte? En wanneer is het wel en wanneer niet een optie?
Liesbeth van Rossum (Internist en hoogleraar obesitas): Heeft u zo’n pilletje om af te vallen voor me, dokter?
Vragen & afsluiting

Plaats: Dag: Datum: Locatie:

Voor deze nascholing is accreditatie verleend voor 1 uur door de volgende verenigingen:

CvAH (ABC1)

V&VN

VSR

St. ADAP (diëtisten)

NVvPO

 

Het cursusgeld bedraagt 30 euro.

beoordelingen voor De Diabeteswereld Draait Door Talkshow

  1. Een waardevol uur. Veel bruikbare informatie

  2. Kort maar krachtig en toch leerzaam

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12345