zaterdag,
15 december 2018
 
 
 
LAATSTE nieuws
 
 
HBA1C calculator
 
 
Oude waarde:
%
Nieuwe waarde:
mmol/mol
 
 
 
 
 
 
 

Langerhans onderwijsprogramma's 

 

 

 

Noteer vast in uw agenda!

 

Cursus de nieuwe NHG-Standaard DM2 2018

In juni 2018 zal de nieuwe NHG Standaard Diabetes Mellitus type 2 gepubliceerd worden.

De stappen in de behandeling zijn gewijzigd, en nieuwe therapieën zijn aan het behandelarsenaal toegevoegd. Om die ontwikkelingen mee te kunnen nemen in de behandeling van uw type 2 patiënten, heeft Langerhans in samenwerking met de Diabetes Huisartsen Adviesgroep (DiHAG) een nascholing ontwikkeld. In deze ongesponsorde nascholing voor huisarts en POH vormt casuïstiek de basis, en zal op een interactieve manier wetenschap en praktijk met elkaar verbonden worden.

De scholing wordt gegeven door kaderhuisartsen/ internisten die hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de nieuwe Standaard.

Klik hier voor meer informatie of aanmelden.
 

DiabetesTOP POH/PVK/VS

In het voorjaar van 2019 biedt Langerhans de DiabetesTOP 2018 nog een keer aan en wel op donderdag 21 maart 2019. Het programma met onderwerpen als het vrouwenhart, de CVRM-richtlijn en chronische nierschade is zeer hoog gewaardeerd (> 8.5) in 2018 en daarom gaan we nog eenmalig op herhaling met een identiek programma.

De DiabetesTOP is bedoeld voor POHs/PVKs/VS die zich echt willen verdiepen en tot de toppers van Nederland willen horen. Wilt u tot deze TOP horen? Dan is dit uw kans!

Deze DiabetesTOP is natuurlijk volledig ongesponsord en onafhankelijk en wordt verzorgd door TOP-sprekers op een TOP-locatie.

Klik hier voor meer informatie of aanmelden.

 

Avondcursus voor AIOS/jonge huisartsen

Jonge huisartsen geven aan tijdens de opleiding te weinig diabeteservaring op te doen, met name op het gebied van insulinetherapie. Daarom heeft Langerhans besloten speciaal voor de AIOS en jonge waarnemende of pas gevestigde huisartsen een compacte scholing aan te bieden. Tijdens deze avondcursus leert u in drie uur tijd een aantal acute diabetesproblemen op te lossen.

Klik hier voor meer informatie of aanmelden.
 

Startcursus "Insulinetherapie in de 1e lijn"

Insulinetherapie is gemeengoed geworden in de eerste lijn. Al jaren heeft Langerhans hiervoor een cursus gegeven van 4 avonden. Nog steeds is er vraag naar. Met ingang van het najaar van 2014 is deze cursus echter gecomprimeerd tot een middag met aansluitend op dezelfde dag een avond en wat later een vervolgavond. Het inbrengen van een casus als huiswerk is daarbij gehandhaafd. De reden van deze verandering is de samenwerking met de DiHAG (de expertgroep van het NHG en de LHV) ,verlaten van sponsoring, beperking van kosten en het tijdsbeslag. Daarom is omvat de cursus in het vervolg totaal 10 uur verspreid over drie dagdelen in twee dagen.

Klik hier voor meer informatie of aanmelden.
 

Opvolgavond 2018

Veel huisartsen en praktijkondersteuners hechten terecht aan een follow up 1 maal per 1 of 2 jaar nadat de basiscursus insulinetherapie is gevolgd. Daartoe hanteerden wij als Langerhans tot nu toe het begrip Opvolgavonden. Maar omdat sommige cursisten al in een (ver) verleden een Opvolgavond hebben gevolgd, zijn we in 2015 gestart met een Opvolgavond die gedurende één jaar uitgaat van een vast raamwerk, waarop lokaal gevarieerd/aangevuld kan worden. Dit in het kader van de zo gewenste follow up, ook wel aangeduid met het begrip Continue Langerhans Educatie (CLE).

Klik hier voor meer informatie of voor aanmelden

Basiscursus diabetes

Tijdens deze interactieve en volledig ongesponsorde cursus komt een breed spectrum aan diabetesonderwerpen aan bod. De cursus wordt gegeven door twee auteurs van het boek protocollaire diabeteszorg. Deze cursus van 1 dag heeft als doel om een goede basis te geven voor de belangrijke onderwerpen binnen de eerstelijns diabeteszorg. Deze cursus is niet ontworpen voor mensen met veel ervaring en met een gedegen basiskennis, maar meer voor diegene die nog eenmaal de medisch inhoudelijke kennis op een rijtje wil hebben, of die nog niet zo lang in het vak zit en graag bijgespijkerd wil worden.

Klik hier voor meer informatie of aanmelden.


Ongesponsord onderwijs voor uw zorggroep? 

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

 

Langerhans verzorgt onafhankelijk en ongesponsorde (bij- en na)scholingen

De scholingen welke Langerhans aanbied worden op geen enkele manier gesponsord en daardoor totaal onafhankelijk.
 

Onafhankelijk betekent ongesponsord!

Gewenst onderwijs niet gevonden?

Bent u geïnteresseerd in diabetesgerelateerd onderwijs, maar staat het onderwerp van uw interesse er niet bij, mail ons via info@langerhans.com. Wij zullen de binnengekomen onderwerpen en verder suggesties meenemen in de ontwikkeling van nieuwe onderwijsprogramma’s.